En hemsida av Jan-Erik Östlund

Skinkstek med chili.

Jag fick ett ryck och tog fram en skinkstek ur frysen. I går lade jag den i en gjutjärnsgryta och brynte på den ordentligt, sedan lade jag in morot och palsternacka samt schalottenlök och purjolök. En burk fina krossade tomater och en halv burk vatten samt fyller upp med klyftad potatis. Två nypor timjan och en chili samt lite salt och peppar, spiskummin och kardemumma, samt en matsked soya blev kryddningen. ”Glömde” vitlöken. Det blev gottigottgott ändå. Chilin gjorde susen, en färsk grön Dutch räckte för att få lagom Svenssonhetta i grytan. Lät det koka upp och drog efter 10 minuter ner på 3,an. Efter en halvtimme sänkte jag till 1,ans värme där får den stå tills steken är 85 grader inuti. På det här sättet får man allt klart på en gång och potatisen blev inte överkokt tack vare den låga värmen. Det blev fem rejäla portioner. Steken halva priset ca 20 Kr, tomatburk 3,85, lök, purjolök egenodlad, palsternacka, morot och potatis ca 15 Kr, övrigt 10 Kr. Summa 48.85 delat med 5 blir 9:77 per portion, helt OK.

Låt svalna och njut med en grönsallad till.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑