En hemsida av Jan-Erik Östlund

Slökokt Kackelracka Asiatisk stil

Ca 6 port.

Kyckling är alltid gott, passa på när den är billig.ra-kyckling

Först ska kycklingen rubbas med en grillrubb jag hade kvar från tidigare pulled beef. Låt ligga någon eller ett par timmar.

jag rekommenderar ”varmt” att använda termometer, när fågeln nått 80 grader är det dags att lyfta upp den. Missar du detta blir det pulled chicken istället.

Lägg i all burkmat och övrigt, lägg sedan fågeln ovanpå och ruska ner den i massan. Låt gå på hög i fyra timmar. Sedan tar jag upp fågeln och låter den svalna så den är hanterbar medans övriga varor får fortsätta småputtra i grytan. Rensa kycklingen och finfördela köttet, lägg tillbaka det i grytan och rör om. Nu kan man tillsätta en redning av Maizena och matgrädde eller mjölk, valfritt. Rör om noga och låt stå ca 20 min. KLART.

innehåll:

  • 1 burk bambuskottkyckling-slaktchema
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 burk kokosmjölk (ev. lätt)
  • 1 burk böngroddar eller egna groddar
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor, efter egen smak
  • 2 dl ris (kan bytas till nudlar)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk soya
  • 1 msk rökarom
  • 1 dl ca. Grillrubbing
  • ev. lite kryddgrönt efter smak, persilja, dill, timjan ed.

Grytan kan gärna stå några minuter utan värme för bättre ät temperatur.
Till detta lingonsylt eller äppelmos, surkål, kimchi, syrad gurka. Ja valen är många. Kanske förstärka med mer ris eller kokt potatis. Ev. kryddning med starkare saker kan göras vid bordet. Schiracha sås är ett förslag.

© 2023 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑