En hemsida av Jan-Erik Östlund

Sous Vide plastpåsar / rullar.

.

     Kravet på en plastpåse är att den ska klara åtminstone + 80 grader Celsius. De rullar som finns på marknaden gör det, då de är tillverkade för ändamålet.
Men inte alla ziplockpåsar gör det. Jag känner i skrivande stund till två sorter som finns på marknaden. Dels Ninja plast som är tillverkad delvis av sockerrör. (ska vara miljövänligt) Dessa klarar -40 till +95 grader och anges som mikrosäkra. Sedan har vi Toppits med safelock. Denna klarar -40 till +90 grader, alltså INTE kokbar. Toppits hemsida

Åsså plastrullarna, som också finns i påsformat om man så önskar. Det finns ett otal källor att köpa dessa rullar från i dag. Alla som säljer vacuummaskiner säljer även dessa tillbehör.
Min källa till rullar är Z-aim, de har rullar på 15 m till ett mycket bra pris och bra kvalitet. De säljer mycket till jägare. Jag kör enbart med rulle och måttar till påsarna efter behov. Dessa påsar kan diskas och återanvändas till de blir för små.
Ett aber är att de endast levererar via DHL, inte posten.

Till sist, jag har inget ekonomiskt samarbete med märken nämnda ovan, de är med därför att de finns och som produktinfo.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑