En hemsida av Jan-Erik Östlund

Spenatsoppa / Nässelsoppa

Det ligger i tiden, spenaten är billig nu. Mer miljörätt kan det kanske inte bli. Spenatsoppa med ägghalva är något man matats med sedan späd ålder.

Fast…vete katten om det alltid varit spenat, någon gång kanske man blev ilurad nässelsoppa istället. Det enda som skiljer är nässla kontra spenat.

Enkelt är det. Ta ett halvt kilo färsk spenat hacka ner den grovt. Hacka en normal gul lök och fräs upp den mjuk i grytan med olja eller flytande margarin. Lägg nu ner den hackade spenaten och fräs på den också. Häll på vattnet och tillsätt två grönsaksbuljong tärningar. Tillsätt en tsk salt och lite peppar (svart). Låt koka i ca tio minuter, tillsätt matgrädde och maizena majsmjöl. (Vanligt vetemjöl funkar också). Smaka av med salt och peppar. Servera ev. med en ägghalva per portion.

  1. ½ Kg bladspenat
  2. 1 normalstor gul lök
  3. 1 liter vatten
  4. 2 msk olja till bryningen
  5. 2 grönsaksbuljongtärningar
  6. 1 dl matgrädde gärna veg.
  7. 2 msk majsmjöl upplöst i lite vatten (Maizena) eller vetemjöl.
  8. Salt och peppar efter smak.
  9. ev. några stänk muskot. (inget jag använder)
  10. En ägghalva per portion.
Spenatsoppa på avsvalning.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑