Tjocka revbensspjäll går betydligt fortare att göra med tryckkokare.
I med ca 0,75 L vatten (mer om du har stor gryta) och låt det koka upp utan lock. Sedan tar jag en morot som delas en gång på längden. Lägger ca 1 kg tjocka revbensspjäll på dessa morötter och delar en gul lök grovt som får fylla ut på sidorna av köttet. OBS att vattnet SKALL täcka köttet, tillsätt mer varmt vatten om det behövs.
Sedan  Skumma av så noga du kan, förmodligen bildas inget skum om vattnet är kokande när köttet läggs ner. Lägg i alla kryddorna. Sätt på locket och låt trycket komma upp i högsta läge.
Låt det börja pysa, sänk värmen till läge 3 på en sexgradig skala. Låt det nu koka i ca 30 – 40 minuter. Släpp långsamt på trycket, går det för fort kan en del vätska komma ut genom ventilen och det stänker hett vatten rätt rejält. Du kan även kyla grytan genom att ställa den i diskhon och spola kallt vatten över, då går trycksänkningen på under en minut.

INGREDIENSER:

  • Tjockt revbensspjäll ca 1 kg.
  • 1 Morot
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 8 kryddpepparkorn ~
  • 8 Svartpepparkorn~
  • 2 tsk salt
  • Grillsås

Du kan krydda efter kokningen, ta inte för mycket salt i grytan. Ta ur köttet och dela den i mindre portionsbitar. Buljongen är användbar till såser och soppor.
Nu smetar jag in köttbitarna i en grillsås, ta vad du gillar, här blev det Jureskogs grillsås. Lägg bitarna i en form och kör i ugnen 225 grader ca 8 minuter. Vänd bitarna och kör 8 minuter till. FÄRDIG.