Tjocka revbensspjäll. Julmat. Festmat.
- Recept tryckkokning.
Tryckkokta tjocka revbensspjäll går betydligt fortare att göra med tryckkokare.
Jag tar en morot som delas en gång på längden. Lägger ca 1 kg tjocka revbensspjäll på dessa morötter och delar en gul lök grovt som får fylla ut på sidorna av köttet.
Sedan i med ca 0,75 L vatten (så det täcker) och låt det koka upp utan lock. Skumma av så noga du kan. Lägg i alla kryddorna. Sätt på locket och låt trycket komma upp i högsta läge.
Låt det börja pysa, sänk värmen till läge 3 på en sexgradig skala. Låt det nu koka i ca 30 – 40 minuter. Släpp långsamt på trycket, går det för fort kan en del vätska komma ut genom ventilen och det stänker hett vatten rätt rejält. Du kan även kyla grytan genom att ställa den i diskhon och spola kallt vatten över, då går trycksänkningen på under en minut.
INGREDIENSER:
- Tjockt revbenspjäll ca 1 kg.
- 1 Morot
- 1 gul lök
- 2 lagerblad
- 8 kryddpepparkorn ~
- 8 Svartpepparkorn~
- 2 tsk salt
- Grillsås
Du kan krydda efter kokningen, ta inte för mycket salt i grytan. Ta ur köttet och dela den i mindre portionsbitar. Buljongen är användbar till såser och soppor.
Nu smetar jag in köttbitarna i en grillsås, ta vad du gillar, här blev det Jureskogs grillsås. Lägg bitarna i en form och kör i ugnen 225 grader ca 8 minuter. Vänd bitarna och kör 8 minuter till. FÄRDIG.
-
Revbensspjället i 4l tryckkokare Upplagt och penslat.
Här skriver du en kommentar