Torkning av lök.
Torka kött Torka lök. Torka rotsaker.
Vi börjar med gul lök och rödlök, det är våra grövsta lökar. Skiva dem tunt för att få en så stor snittyta som möjligt. Lägg den skivade löken på torkollorna och kör torken på 50 grader C. tills löken är knastertorr. Det kan ta lite olika tid beroende på hur blöt löken är från början.
När den är klar ta ut den från torken och lägg den i en luftig skål för avsvalning till rumstemperatur innan du förpackar den i en lufttät förpackning.
Purjolök kan du göra likadant med, men sänk temperaturen till 35 – 40 grader tills den skivade löken är knastertorr. Den går även bra att lufttorka, då tar det två till tre dygn att få den torr, det gäller även gräslök och vitlök.
Hållbarheten på lök i torrt tillstånd blir flera år.
Blötläggningstid 10 – 15 minuter i hett vatten, eller lägg den direkt i grytan vid början av kokningen.
Här skriver du en kommentar