En hemsida av Jan-Erik Östlund

Zurek på surdeg

Zurek på surdeg ( vit borsjtj)

ZUREK, soppa på surdeg  komponenter:

400 g vit korv (Den vita som blivit så populär som grillkorv här.)
200 g rökt bacon

  • 200 g korv (företrädesvis rökt)
    1 l av jäst surdeg start
    1 morot
    En purjolök
    1 selleri
    1 msk olja
    1 msk ister
    1 kopp gräddfil 18 procent
    2 korn av kryddpeppar
    Lagerblad
    mejram
    salt
    peppar
    Surdeg till soppa: en kopp råg mjöl fullkorns
    skorpa av rågbröd
    4-5 klyftor vitlök
    1 gul lök
    salt

ZUREK PÅ SURDEG – hur man förbereder:

Placera mjölet i en sten eller glasbehållare och blanda med lite vatten. Sedan, till surdegslösningen, tillsätt en liter kokt, avsvalnat vatten och finhackad lök, krossad, slagen med lite salt och vitlök skorpa brun bröd. Rör, täck med en ren linneduk och lämna på en varm plats i 4-5 dagar. Sedan Häll vätskan i flaskor och förvara tätt. Sålunda framställda surdeg kan du lagra i kylskåp upp till två veckor. Morötter och selleri, skalas, tvättas, och klippa samt häll i en liter vatten. Lägg till vit korv (den vita grillkorven), lagerblad och kryddpeppar, koka ca 20 minuter. Ta bort den vita korven och skär i skivor. Korv och bacon skuren i strimlor, stekes med en sked ister.Tvätta, purjolöken, hacka fint och stek i het olja. Lägg bacon till soppan med korven, Tillsätt stekt purjolök och skivor av vit korv. Koka 5-7 minuter. Häll i surdeg, krydda med mejram, salt och peppar och koka i 10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och kyl soppan, tillsätt grädde.

© 2023 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑